DOLAZAK PO POZIVU: Kraljevčani od utorka primaju drugu dozu vakcine protiv kovida

G.Ć.

09. 02. 2021. u 13:26

KAKO je i najavljeno, na vakcinalnom punktu u novoj hali sportova u Kraljevu u utorak je počela revakcinacija stanovništva drugom dozom kineske „Sinofarm“ vakcine.

ДОЛАЗАК ПО ПОЗИВУ: Краљевчани од уторка примају другу дозу вакцине против ковида

Foto: G.Šljivić

Prvog dana revakcinacije, po rečima dr Mirjane Krčevinac, direktorke ovdašnjeg Doma zdravlja, odazvalo se svih 35 pozvanih građana, a ta će brojka narednih dana rasti čak i do 1.400.

- Za te dane povećanog broja očekujemo instrukcije Zavoda za javno zdravlje i Instituta „Batut“ koje se odnose o produženju radnog vremena ili drugom načinu organizacije, Naš predlog je da se revakcina radi pre, a primanje prve doze vakcine po podne – kaže dr Krčevinac.

Do sada je u gradu na Ibru prvu dozu vakcine primilo oko 11.000 Kraljevčana. Građani koji treba da prime drugu dozu, biće obavešteni preko e-Uprave, pozivom ili sms porukom. A, svi koji su prvu vakcinu primili u zgradi „Poliklinike“, revakcinaciju će obaviti u hali sportova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!