"SLOBODA" U KRUŠEVCU: Izložba Gorana Vukadinovića od 11. februara

S. Babović

08. 02. 2021. u 14:29

IZLOŽBA Gorana Vukadinovića “Sloboda” biće otvorena u Umetničkoj galeriji u Kruševcu 11. februara od 13 sati.

СЛОБОДА У КРУШЕВЦУ: Изложба Горана Вукадиновића од 11. фебруара

Foto: Umetnička galerija

Postavka predstavlj više od 40 ulja na platnu i papiru,koje tretiraju različite sfere društvenog života.Samostalno izlaganje u Umetničkoj galeriji ujedno je i prvo predstavljanje Vukadinovićevog desetogodišnjeg opusa.

- Istraživačkim pristupom inspiraciju za radove autor nalazi kroz edukativni i estetski doživljaj sredine oko sebe, prikazujući ga na apstraktni način, ogoljeno, bezpredrasudno, necenzurisano, a ipak introvertno dozirano i oprezno - napominje istoričarka umetnosti Jasmina Bucek, kustos izložbe. Bez težnje ka idealnom, jer savršeno je ono onakvo kakvo jeste. Slobodu u prikazu autorovih dela posmatramo kao dve krajnjosti.

Foto: Umetnička galerija

 

Goran Vukadinović je rođeni Kruševljanin, koji je i pre i posle diplomiranja na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu 1995. godine izlagao u okviru oktobarskih izložbi galerije. Učestvovao je u projektu “Beskonačno” od 1999.do 2013.godine, bio je angažovan u Artum-stop ateljeu u Galeriji “Riznica” u Kruševcu od 2008.do 2013, a izlagao je i u Skoplju godinu dana kasnije u okviru Osten bijenale crteža.

Usled trenutne epidemiološke situacije, svečanog otvaranja izložbe neće biti i ona se može posetiti uz poštovanje svih mera opreza i preporuka. Postavka “Sloboda” biće pred posetiocima Umetničke galerije sve do 4. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)