POMOĆ U RAZVOJU POTENCIJALA: Kikinđani gosti Loznice, saradnjom do unapređenja oba grada (FOTO)

V. MITRIĆ

06. 02. 2021. u 22:00

LOZNIČKI gradonačelnik Vidoje Petrović, kome teče peti mandat na toj dužnosti, sa ekipom saradnika, ugostio je kolegu iz Kikinde, gradonačelnika Nikolu Lukača.

ПОМОЋ У РАЗВОЈУ ПОТЕНЦИЈАЛА: Кикинђани гости Лознице, сарадњом до унапређења оба града (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Gosti i domaćini su, na radnom sastanku, razmenili iskustva, primere dobre prakse i razgovarali o uspostavljanju saradnje u oblasti privrede, turizma, obrazovanja, kulture, sporta kao i koracima koje će preduzeti u narednom periodu u tom pogledu.

Gradonačelnik Petrović rekao je da je „ovaj bilateralni susret delegacija dva grada bio prilika da se napravi prvi iskorak na putu uspostavljanja neposrednije saradnje koja može da da odličan rezultat u budućnosti u Loznici i Kikindi“.

- Započeli smo dobru saradnju -istakao je Petrović. - Ovakvi susreti na najbolji mogući način potvrđuju da na putu ka poboljšanju uslova života u zajednici moramo da vodimo politiku koja će naše lokalne samouprave predstaviti kao otvorene sredine za nove ljude, inicijative i ideje. Sve to dobija smisao zato što će građani i u Loznici i u Kikindi kroz ovakve susrete dobiti nove oblike saradnje u svim sferama društvenog života i rada. Radujemo se i činjenici da ćemo u narednom periodu imati mogućnost da ono što smo započeli u Loznici nastavimo u Kikindi.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač naglasio je da je“ veliko zadovoljstvo i čast doći u grad Loznicu“.

Foto: V. Mitrić

 

- Hvala domaćinima na predivnom prijemu - poručio je čelnik tog banastkog grada. - Moj tim i ja razgovarali smo sa gradonačelnikom i predstavnicima grada Loznice o saradnji naša dva grada, o potencijalima koje oni imaju i naravno o razvoju koji je evidentan u Kikindi i Loznici. Utvrdili smo zajednička stanovišta gde ćemo zaista moći da sarađujemo, da jedni od drugih naučimo određene stvari i razmenimo dobre projekte kako bismo unapredili život u obe lokalne samouprave. To jeste ideja ove prve posete u nizu, gde ćemo od turističkih, sportskih, rekreativnih, obrazovnih i drugih potencijala napraviti dobre projekte koji će poboljšati ambijent i u jednom i u drugom gradu.

Nakon bilateralnog susreta predstavnici grada Loznice su članove delegacije grada Kikinde odveli u obilazak značajnih kulturnih i istorijskih znamenitosti i ustanova grada Loznice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

JOŠ JEDAN NESAVENSI VOZAČ NA PUTEVIMA SRBIJE: Korisnici društvenih mreža besni, terao kamion u suprotnom smeru (FOTO)