KORONA U PARAĆINU: U prva dva dana februara testiranjem otkrivena 22 slučaja

Z. Rašić

04. 02. 2021. u 18:41

SUDEĆI prema broju hospitalizovanih na kovid-odeljenju i broju novih slučajeva koji se svakog dana otkrivaju testiranjem, epidemiološka slika u Paraćinu relativno je stabilna.

КОРОНА У ПАРАЋИНУ: У прва два дана фебруара тестирањем откривена 22 случаја

Foto Z. Raašić

Prema izveštaju Doma zdravlja, za prva dva dana februara registrovane su još 22 osobe inficirane koronom, u proseku desetak dnevno. U utorak je od 39 urađenih antigenskih testova osam bilo pozitivno, kao i dva PCR nalaza. Tog dana sa simptomima kovid-infekcije prvi put se na pregled javilo 27 osoba.

Na kovid odeljenju u bolesničkim krevetima danas leži 40 pacijenata, jedan više nego juče, ali upola manje nego u vreme velikog skoka u poslednja dva meseca prošle godine. Još uvek je jedan pacijent inubiran, a četiri na neinvazivnoj ventilaciji.

Na grudnom odeljenju u kovid-ambulanti u protekla 24 sata obavljeno je 58 pregleda. U bolnicu je primljeno četvoro, a troje je dobilo otpusne liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede