370 PREGLEDA U DANU: Zbog korona virusa u šabačkoj bolnici 124 pacijenta

V.Mitrić

04. 02. 2021. u 13:53

NA teritoriji Mačvanskog okruga trenutno je registrovano je 88 pozitivnih uzoraka na kovid, a u Šapcu 36 novih slučajeva.

370 ПРЕГЛЕДА У ДАНУ: Због корона вируса у шабачкој болници 124 пацијента

Foto: A.D.

U Opštoj bolnici ,,Laza K. Lazarević” hospitalizovana su 124 pacijenta pozitivna na virus korona, a u zelenoj zoni šabačke bolnice smešten je 131 nekovid pacijent. U respiratornoj jedinici nalazi se sedam pacijenata, tri su intubirana. Preminuo je jedan pacijent.

Foto: V.Mitrić

-Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti šabačkog Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić” pregledano je 370 osoba. Prvih pregleda bilo je 152, a kontrolnih 218- kažu iz Štaba za vandredne situacije u Šapcu.

-U Gerontološkom centru u Šapcu više nema kovid pozitivnih pacijenata. Ekipe Zavoda za javno zdravlje iz Šapca završila dezinfekciju prostorija u Gerontološkom centru. U Šabačkoj bolnici smešteno je 19 korisnika doma za stare pozitivnih na virus korona i jedan korisnik koji se nalazi u zelenoj zoni ortopedije.

U Šapcu je, do sada,  vakcinisano 8267 sugrađana. Kinesku vakcinu proizvođača ,,Sinofarm” primilo je 7 802, a ,,Fajzerovu” 465 ljudi. Tokom prethodna dva dana 423 sugrađana vakcinisano je u sali Ekonomske škole ,,Stana Milanović”. Vakcinu je primilo i 58 nepokretnih sugrađana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)