ZRENJANIN ZA VEĆI NATALITET: 50.000 dinara za svako prvorođeno dete u porodici

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

02. 02. 2021. u 17:26

GRAD Zrenjanin je u 2019. godini, kao jedan od samo dva grada u Vojvodini, izdvojio više od tri posto sredstava iz budžeta za razvijanje pronatalitetne politike, naglasio je prilikom posete ovom gradu, Radoš Pejović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, zadužen za Sektor za demografiju i brigu o porodici, koga je ugostio predsednik Skupštine grada, Čedomir Janjić.

ЗРЕЊАНИН ЗА ВЕЋИ НАТАЛИТЕТ: 50.000 динара за свако прворођено дете у породици

Foto: Grad Zrenjanin

Sastanku su prisustvovale i Snežana Vučurević,  načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga, Olivera Lisica, direktorka Centra za socijalni rad, Nevena Montesor,  direktorka Centra za pružanje socijalne zaštite i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić.

-  Zrenjanin je prvi grad u Vojvodini, u kojem se organizuje ovakav sastanak, sa ciljem sagledavanja trenutne situacije i problema na temu brige o porodici na terenu - istakao je Radoš Pejović.

50 HILJADA ZA SVAKU NOVOROĐENU BEBU


Jelena Dragić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave, naglasila je da se iz gradskog budžeta izdvaja po 50 hiljada dinara za svako prvo novorođeno dete, dok se za drugo i treće rođeno dete izdvaja po 35 hiljada, a bebama sleduje i paket apoteke u iznosu od 6 hiljada dinara, kao i auto sedišta za prvih 60 beba rođenih u zrenjaninskom porodilištima, kao i sredstva za finansijsku podršku za vantelesnu oplodnju.

Uz naglasak da je otvoreno novih jaslenih i vrtićkih grupa u 14 naseljenih mesta i da su u Zrenjaninu izgrađena dva nova vrtića, predsednik Skupštine grada, Čedomir Janjić, istakao je važnost Psihološkog savetovališta i značaj rada dnevnih centara "Alternativa" i "Naša priča", čiji se rad takođe finasira iz budžeta Grada.  

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!