MUTNE PROZIVKE NA SLAVINAMA: Iz fabrike vode u Zrenjaninu reaguju na izveštaj da ne ispunjava nijedn tehnički uslov

B.Grujić

02. 02. 2021. u 08:25

PUNIH 16 godina Zrenjaninci sanjaju ispravnu vodu za piće na svojim slavinama i niko više ne veruje da će se taj problem ikad rešiti.

МУТНЕ ПРОЗИВКЕ  НА СЛАВИНАМА: Из фабрике воде у Зрењанину реагују на извештај да не испуњава ниједн технички услов

Foto B.Grujić i JKP "VIK"

Posebno što se prepucavanja i prebacivanja odgovornosti između gradskog vodovoda i tamošnje fabrike vode "lome" isključivo na leđima potrošača.

Nakon samo nekoliko dana od izveštaja stručne komisije gradskog "Vodovoda" u Zrenjaninu, u kojem je jasno naznačeno Fabrika vode ne ispunjava da nijedan od 34 tehničkih uslova, oglasila se i "prozvana" Fabrika vode.

OBEĆANjA Zrenjaninci više ne veriju da će im problem sa vodom ikad biti rešen, Foto B.Grujić i JKP "VIK"

- Stvoren je utisak da Fabrika nije isporučivala vodu građanima u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće - napominje Bojan Dimkić, direktor Fabrike vode..

- Treba reći da je tokom nadzora ove komisije, obavljeno 105 analiza vode, od kojih su 92 bile u skladu sa pravilnikom.Izveštaj četvorice inženjera, koji su činili stručnu komisiju, do sada i pored brojnih zahteva i molbi, nije nam dostavljen na uvid.

A RAČUNI STIŽU

VEROVALI su da je s početkom rada fabrike krajem septembra prošle godine mukama došao kraj, ali se već sredinom decembra u rano jutro, dogodila eksplozija u Fabrici vode. Dva radnika su povređena i opet je nastao krah, sat vremena. Grad je bio bez vode, a onda je opet potekla neprečišćena "žućka". Bez obzira da na njihovim slavinama teče bela voda iz postrojenja za prečišćavanje ili žuta iz vodovoda, građani Zrenjanina, uredno i savesno plaćaju svoje račune.

On posebno ističe da se dezinfekcija prečišćene vode radi natrijum-hipohloritom, koji korist i Vodovod kada obavljaju snabdevanje grada vodom.

- JKP "Vodovod i kanalizacija" tvrde da nemamo, a lično je vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća, Predrag Bodiroga, potpisao potvrdu 12. februara 2019. godine, u kojoj piše da je postrojenje priključeno na atmosfersku kanalizaciju - tvrde u Fabrici vode.

Ceh ovog sukoba plaćaju građani koje je gotovo nemoguće ubediti da će njihov decenijski problem sa vodom koja ima viška i opasnog arsena i peska, ikada srediti. Iako više puta najavljivano ukidanje zabrane za upotrebu vode za piće, to se još nije dogodilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju