VELIKO INTRESOVANJE ZA MASOVNU IMUNIZACIJU U SOMBORU: Vakcinisano preko 3700 ljudi

J. B.

28. 01. 2021. u 18:11

ZA masovnu imunizaciji protiv korone u Somboru vlada veliko interesovanje građana, koju sprovodi ovdašnji Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u saradnji sa Crvenim krstom Sombora i Štabom za vanredne situacije.

ВЕЛИКО ИНТРЕСОВАЊЕ ЗА МАСОВНУ  ИМУНИЗАЦИЈУ У СОМБОРУ: Вакцинисано преко 3700 људи

Foto: J. Bekić

Prema rečima dr Zdravka Holdika, načelnika Kovid ambulante, na punktu u Gradskoj hali „Mostonga“ vakcinu primaju građani koji su se prijavili preko portala e-Uprave.On dodaje da je od 8. pa do 28 januara vakcinisano više od 3.700 ljudi,i to kineskog proizvođača „Sinofarm“. Ovde kažu da se dnevno pelcuje 450 građana.

Ovdašnji Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u najnovijoj isporuci dobio je 1.740 kineskih vakcina. Iz svih 15 sela u Sombor dolaze žitelji koji su se prijavili.Tu su volonteri Civilne zaštite i Crvenog krsta, prepoznatljivi sa novim uniformama, koji pomažu građanima. Na punktu je sve dobro organizovano, pa nema redova ni čekanja,jer iz kol centra koji se nalazi u somborskom Crvenom krstu obaveštavaju prijavljene pacijente o terminu pelcovanja.

Kako su nam rekli Biljana Klipa, skeretarka CK, i Ivan Gligorić, član Gradskog štaba za vanredne situacije, deset volontera pruža pomoć građanima koji dolaze daprime vakcinu u „Mostongu“. Za nemoćne koji žive sami i nepokrete osobe organizovan je prevoz.

U Opštoj bolnici na Odeljenju za kovid leči se 22 pacijenta,i za sada niko od njih nije na mehaničkoj ventilaciji.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna