ZBOG OBILNIH SNEŽNIH PADAVINA: Na delu novovaroške opštine proglašena vanredna situacija

A. Rovčanin

28. 01. 2021. u 12:17

ZBOG snežnih nepogoda, u sedam od 13 novovaroških mesnih zajednica uvedena je vanredna situacija.

ЗБОГ ОБИЛНИХ СНЕЖНИХ ПАДАВИНА: На делу нововарошке општине проглашена ванредна ситуација

Foto: A. Rovčanin

Odlukom Opštinkog štaba, vanredna situacija uvedena je na teritoriji gradske, kao i seoskih mesnih zajednica Božetići, Akmačići, Negbina, Draglica, Jasenovo i Bela Reka.

U poslednja 24 sata palo je oko 40 centimetara novog snega koji je doneo brojne probleme. Snadbevanje električnom energijom je uredno, ali su od sveta odsečeni mnogi planinski zaseoci.

-Problem pravi vetar koji brzo zamete očišćeno, pa na pojedinim deonicama imamo smetove protiv kojih se nije moguće boriti vozama i traktorima, angažovanim na tim putnim pravcima. Dodatnu mehanizaciju potrebno je angažovati i za čišćenje grada. Narednih dana organizovaćemo akciju i na odvoženju snega sa gradskih ulica, a konačno će biti očišćeni i trotoari kao i pešačka staza od stadiona na Branoševcu prema naselju Šanac – kaže Branko Bjelić, zamenik predsednika opštine Nova Varoš.

Mehanizacija koja će biti angažovana po nalogu Opštinskog štaba za vanredne situacije, već danas će krenuti na teren.

-Svi oni će raditi na čišćenju snega po cenama iz poslednje javne nabavke sprovedene pre oko mesec dana. Izveštaj o njihovom radu, i utrošku sredstava biće dostupan javnosti- rekao je Bjelić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)