KOVID U PARAĆINSKOJ BOLNICI: Bez smrtnih slučajeva, ali lagano raste broj hospitalitovanih pacijenata i zaraženih medicinskih radnika

Z.Rašić

27. 01. 2021. u 20:39

КОВИД У ПАРАЋИНСКОЈ БОЛНИЦИ: Без смртних случајева, али лагано расте број хоспиталитованих пацијената и заражених медицинских радника

Foto: Z.Rašić

UKUPNO 39 bolesnika, četvoro u respiratornoj jedinici na neinvazivnoj ventilaciji, četiri otpusta sa kovid-odeljenja i sedam prijema, uz obavljenih 70 pregleda u bolničkoj kovid-ambulanti u prethodna 24 sata – današnji je raport sa tog odeljenja u Opštoj bolnici u Paraćinu.

Smrtnih slučajeva poslednjih nekoliko dana nije bilo, ali su svi pacijenti sa ozbiljnom kliničkom slikom, srednje teškom i teškom, a većini je neophodna kiseonična potpora.

Konstantno održavanje broja pregleda i blagi, ali svakodnevni rast broja hospitalizovanih nisu dobri, naročito ako se ima u vidu da je pre desetak dana broj obolelih na bolničkom lečenju na kovid-odeljenju bio svega 24.

Uprkos tome što se dogodilo da su u jednoj bolesničkoj sobi na Hirurgiji otkrivene četiri pacijentkinje pozitivne na koronavirus, pa se sve prebačene na kovid odeljenje u konsultaciji sa Zavodom za javnu zdravlje iz Ćuprije, odeljenja hirurgije i ortopedije rade i dalje normalno po redukovanom programu, što znači da su ambulante otvorene za pacijente, a operišu se samo hitni slučajevi i maligniteti.

Kad su zdravstveni radnici u pitanju, i tu je takođe uočen blagi rast broja zaraženih, a normalan rad se obezbeđuje preraspodelom osoblja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)