MARKU JE ZA PROTEZU NEOPHODNO 10.000 EVRA: Odžačani pokrenuli akciju za pomoć mladom sugrađaninu (18) kojem je zbog tumora amputirana noga

Z. Rajić

23. 01. 2021. u 07:26

ŽITELjI Odžaka pokrenuli su akciju za pomoć mladom sugrađaninu Marku Karanu (18), koji je oboleo od malignog koštanog tumora.

МАРКУ ЈЕ ЗА ПРОТЕЗУ НЕОПХОДНО 10.000 ЕВРА: Оџачани покренули акцију за помоћ младом суграђанину (18) којем је због тумора ампутирана нога

Marko Karan

Bolest je uznapredovala, pa mu je 20. januara ove godine zbog teške infekcije amputirana noga. Za protezu, uz pomoć koje će ponovo moći da hoda, potrebno je 10.000 evra. Novac je neophodan i za nastavak Markovog lečenja.

- Posle amputacije moraće da se oporavi, a kasnije će, verovatno, biti lečen na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu, gde će biti uključena i hemioterapija. Lekari trenutno ne mogu da predvide da li će tok lečenja zahtevati i terapije u inostranstvu - rekao je Markov otac Milan.

Marku je 2014. dijagnostikovan dobroćudni tumor potkolenične kosti, koja je morala da bude transplantirana, a donor je bio otac. Majka Dijana kaže da se činilo kako je lečenje uspešno završeno, ali su se 2019. pojavili bolovi i ugrađeno mu je veštačko koleno, a 3. decembra prošle godine patološki nalaz je ukazao na karcinom.

- Marko je mladić čiji vedar duh opaka bolest nije mogla da slomi - kaže Gabrijela Ranđelović, osnivač fejsbuk-grupe "Srcem za Marka".

U akciju za pomoć Marku uključila se i dobrotvorna fondacija "Junak" iz Odžaka.

Grupa "Mladi Srpskog Miletića" je za podršku Marku organizovala humanitarni turnir u pikadu, a za njega će, pozivajući ljude da uplate priloge za lečenje, idućeg meseca trčati maratonac Ivica Tasić iz Odžaka.

RAČUNI ZA PRILOGE

ZA pomoć Marku otvoreni su računi kod Erste banke - dinarski: 340-3250271177 i devizni: Milan Karan, Mostonga 22, Odžaci, Republika Srbija, SWIFT CODE: GIBARS22 IBAN RS35340000003250271177

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna