VAKCINISANO VEĆ 1347: Šapčani se masovno prijavljuju za imunizaciju

V.Mitrić

22. 01. 2021. u 13:15

U PRVA dva dana u sali ekonomske škole, vakcinu protiv kovida 19, primilo je 1347 sugrađana, od toga juče 856.

ВАКЦИНИСАНО ВЕЋ 1347: Шапчани се масовно пријављују за имунизацију

Foto: V.Mitrić

Danas je preko portala eUprave prijavljeno 432 sugrađanina, a biće omogućeno i onima koji direktno dođu na punkt da se vakcinišu, saopšteno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije.

Zbog velikog interesovanja sugrađana, otvoreno je osam vakcinalnih mesta, na kojima će raditi 25 zdravstvenih radnika. Država je obezbedila dovoljan broj vakcina, kao najboljeg oružja za borbu protiv kovida 19.

Foto: V.Mitrić

Iz štaba pozivaju sve one koji su zainteresovani da se pridruže i budu vakcinisani kako bi se što pre vratili normalnom životu.

Na sednici Štaba za vanredne situacije, konstatovano je da je ponovo manji broj hospitalizovanih pacijenata u šabačkoj Opštoj bolnici "Dr Laza K. Lazarević". U toj zdravstvenoj ustanovi leči se 128 pacijenata, a u respiratornoj jedinici nalazi se njih 12, od kojih je 5 intubirano.

Među hospitalizovanim je i 21 kovid pozitivan pacijent iz Gerontološkog centra. U poslednja 24 časa, jedan pozitivan korisnik preminuo je u bolnici, dok je virus utvrđen kod još jednog zaposlenog. Ukupan broj zaposlenih koji su pozitivni na virus korona je 26.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!