POČELA MASOVNA IMUNIZACIJA U JAGODINI: Oni su među prvima primili vakcinu (FOTO)

Z. Gligorijević

20. 01. 2021. u 14:02

VAKCINACIJA 215 Jagodinaca starijih od 75, odnosno 65 godina, koji su se prijavili preko elektronske uprave, počela je danas u Domu zdravlja.

ПОЧЕЛА МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА У ЈАГОДИНИ: Они су међу првима примили вакцину (ФОТО)

Z. Gligorijević

Jagodina je za sada dobila 900 kineskih Sinofarm vakcina, pa će sutra biti otvoren drugi punkt u hali sportova „Jassa“. Direktor Doma zdravlja Darko Miletić kaže da je najbolja ona vakcina koja je trenutno na raspolaganju.

- Pacijenti treba samo da ponesu ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu, na punktu treba da popune upitnik, a potom će ih pregeldati lekar, jer lice koje se vakciniše mora da bude potpuno zdravo. Nakon primljene vakcine, pacijent će morati da posedi petnaestak minuta, kako bismo izbegli mogućnost alergijskih reakcija. Nepokretne pacijente u njihovim domovima vakcinisaće zdravstveni radnici Službe kućnog lečenja – navodi Miletić i dodaje da je masovna imunizacija sprovedena u organizaciji Ministarstva zdravlja, lokalne samouprave i Doma zdravlja.

Z. Gligorijević

Pomoćnik gradonačelnika za informisanje u Skupštini grada Marija Jovanović poziva sve građane koji žele da se vakcinišu da se jave kol centru, koji je grad oformio juče na inicijativu predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme.

- To je ujedno i podrška Ministarstvu zdravlja i Vladi Republike Srbije. Kako bismo izbegli gužve, u hali sportova biće otvorena čak tri punkta. Grad Jagodina je tu da pomogne svojim građanima u svakom trenutku, što je važilo i tokom vanrednog stanja, kada je građanima starijim od 65 godina, sa malim penzijama i onima čija se deca ne nalaze na teritoriji grada Jagodine, podeljeno preko 6500 prehrambenih i paketa sa higijendskim sredstvima, a bila su obezbeđenja i taksi vozila kao i volonteri za vreme rane jutarnje kupovine – precizira Marija Jovanović.

Z. Gligorijević

KOL CENTAR

Za sve informacije i prijavljivanje za vakcniciju Jagodinci mogu da se jave kol centru, koji će raditi svakog dana od 8 do 20 sati. Brojevi kol centra su: 244-763, 815-05-37, 815-05-38, 064/81-97-294, 064/81-97-295 i 064/81-97-296

Miodrag Vasić (79), koji je među prvima vakcinisan, kaže da je sada ne samo on mnogo sigurniji, već i ostali ljudi u okruženju.

- Cilj je da postignemo kolektivni imunitet. Nemamo čega da se plašimo. Nije me bolelo, samo malo peckalo – kaže Vasić kroz osmeh.

Stana Impalović (78) kaže da se posle vakcinacije oseća super.

- Prijavio me sin iz Beograda. Sada se osećam sigurno, a najviše sam primila vakcinu, jer dugo nisam videla decu, niti iko sme da mi dolazi – veli baka Stana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije