MASOVNA IMUNIZACIJA U ŠAPCU: Počela vakcinacija na šest punktova, jedini način da pobedimo epidemiju (FOTO)

V. Mitrić

20. 01. 2021. u 13:28

МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА У ШАПЦУ: Почела вакцинација на шест пунктова, једини начин да победимо епидемију (ФОТО)

Foto: GU Šabac

NASTAVLJA se borba protiv korona virusa vakcinacijom sugrađana.

Država je obezbedila dovoljne količine vakcina, a u Šapcu je, od 8 časova, na šest punktova u prostorijama privremene bolnice u sali Ekonomske škole počelo i masovno vakcinisanje svih sugrađana koji su se prijavili, rečeno nam je u Štabu za vandredne situacije grada Šapca.

Iz Štaba su pozvali  sve sugrađane koji žele da prime prvu dozu vakcine, da uz ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu dođu u salu Ekonomske škole, "jer je to jedini pravi način da prekinemo lanac epidemije i da život vratimo u normalne tokove".

Foto: GU Šabac

U šabačkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 137 pacijenata. U poslednja 24 sata, u ovoj zdravstvenoj ustanovi preminulo su četiri lica, od kojih su dvoje korisnici Gerontološkog centra. Tokom proteklog dana u ovom centru virus korona je utvrđen kod još jednog zaposlenog. Nažalost, zabeležen je i jedan smrtni ishod.

Po izveštaju na  Štabu za vanredne situacije, jučerašnja odluka o dostavljanju kompletnih obroka za sve korisnike Gerontološkog centra iz Predškolske ustanove "Naše dete" u potpunosti se sprovodi. Obroci se dostavljaju u posudama za jednokratnu upotrebu uz poštovanje kvaliteta ishrane, vrsta obroka i svih higijensko epidemioloških mera naloženih od Zavoda za javno zdravlje Šabac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)