POČELA VAKCINACIJA NAJSTARIJIH NOVOSAĐANA: Fajzerova vakcina za prvih 100 na spisku (FOTO)

Z. GRUMIĆ

16. 01. 2021. u 19:08

U DOMU zdravlja „Novi Sad“ danas od deset časova počela je vakcinacija građana starijih od 65 godina,a Fajzerovu vakcinu primilo je prvih 100 Novosađana, koji su se za imunizaciju prijavili putem E-uprave.

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА НАЈСТАРИЈИХ НОВОСАЂАНА: Фајзерова вакцина за првих 100 на списку (ФОТО)

Foto: Z. Grumić

Prvom danu vakcinisanja najstarijih sugrađana, u prostoru starog dela objekta „Jovan Jovanović Zmaj“, prisustvovao je direktor Doma zdravlja prof. dr Veselin Bojat koji je tom prilikom istakao da vakcina ima dovoljno i da se ta ustanova pripremila za vakcinaciju velikog broja građana.

- Imamo verovatno najviše u našoj zemlji pripremljenih i obučenih ekipa, koje su spremne da u svakom momentu na odgovarajući način vakcinišu veliki broj građana – izjavio je i napomenuo da će prvo biti vakcinisani građani sa spiska.

On je dodao da će vakcinacija u narednim danima biti organizovana na više punktova u gradu kako bi bila obavljena u što boljim uslovima.

Prva na novosadskom spisku za vakcinaciju građana bila je penzionerka Slobodanka Todorović (82) koja nakon davanja anamnestičkih podataka i razgovora sa lekarom primila vakcinu.

- Pročitala sam u novinama da počinje vakcinacija i sama sam se prijavila. Ova teška situacija traje predugo, već skoro godinu dana i jedva sam čekala da počne vakcinisanje – izjavila je ona „Novostima“.

I penzioner Dragutin Vujačić, među prvim Novosađanima koji su vakcinisani, poručio je da bi svi trebalo da prime vakcinu protiv korona virusa da se, kako je rekao, tako zaštitimo i „izvučemo iz ove muke“.

Prethodnih nekoliko dana u Novom Sadu je vakcinisano više od 1.500 osoba, među kojima su oni u domovima za stare i medicinsko osoblje u „crvenoj zoni“ Kliničkog centra i u Domu zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina