PLAĆAJU I DUG GRAĐANA: Opština Ruma spremila podršku za privrednike i korisnike socijalne pomoći

S. KOSTIĆ

14. 01. 2021. u 07:39

RUMA je prva opština u Sremu, koja je nakon izbijanja pandemije u aprilu lane izdvojila pomoć za mala i srednja preduzeća, a sada sledi još jedna finanijska injekcija frizerskim salonima, kafićima, hotelima, fitnes centrima... Ovog puta pomoć će dobiti i šest turističkih agencija.

ПЛАЋАЈУ И ДУГ ГРАЂАНА: Општина Рума спремила подршку за привреднике и кориснике социјалне помоћи

Foto S. Kostić

To je najavio predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, koji je rekao da je za ovaj vid pomoći iz opštinske kase izdvojeno 15 miliona dinara, za ukupno 261 privredni subjekat.

- Parametri su isti kao i prošli put, delatnost je vezana za broj zaposlenih.Za do troje zaposlenihisplaćujemo jednokratnu pomoć od 50.000 dinara, ukoliko je četiri do deset zaposlenih 150.000 dinara, za više od deset isplaćujemo 300.000 dinara, a fitnes centrima i teretanama po 30.000 dinara kao i prošlog puta - pojašnjava prvi čovek opštine.

- Očekujem da će sada ceo proces ići mnogo brže jer ih imamo u arhivi s obzirom na to da smo 200 njih već pomogli u prošloj godini. Bitno je da preduzeće nije bilo u statusu mirovanja i da nije bilo otpuštanja radnika.

I DALjE BESPLATAN VRTIĆ

LOKALNA samouprava će i u ovoj godini finansirati besplatan boravak 1.750 mališana u vrtićima, što će na taj način olakšati porodični budžet roditeljima. Inače, ovo je četvrta godina zaredom, kako Opština Ruma sprovodi ovu meru.

Druga mera koju će lokalna samouprava sprovesti je namenjena socijalno ugroženom stanovništvu, odnosno korisnicima socijalne pomoći. Opština će za 582 građana, sa tim statusom, izmiriti dugovanja za vodu.

- Oni ne mogu izmiriti dugovanja, a taj dug može ugroziti poslovanje JP "Vodovod". Dakle, pomažemo i ljudima koji nisu u mogućnosti da plate vodu, a sa druge strane pomažemo i javno preduzeće - ocenio je Mančić, i dodao da je za finansiranje ove mere izdvojeno pet miliona dinara.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede