HUMANE MAŽORETKINJE: Belocrkvanke prikupljaju pomoć za Hrvatsku

J. J. Baljak

12. 01. 2021. u 19:25

OPŠTINA Bela Crkva, tamošnji Crveni krst i KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za stanovnike opštine Glina, u Hrvatskoj, koji su postradali u katastrofalnim zemljotresima.

ХУМАНЕ МАЖОРЕТКИЊЕ: Белоцркванке прикупљају помоћ за Хрватску

Foto: KUD Belocrkvanske mažoretkinje

U prostorijama Centra za kulturu će se do 15. januara, svakog radnog dana od 8 do 14 časova, prikupljati konzervirana hrana, sredstva za ličnu higijenu, kućna hemija, toaletni papir i vlažne maramice.

-Mažoro timovi širom Evrope su jedna velika porodica, uvek smo tu jedni za druge, zbog čega smo i odlučili da pokrenemo ovu akciju, pogotovo što mi od svog osnivanja imamo jako dobru saradnju sa timovima iz Hrvatske. Nadamo se da će naša pomoć mnogo značiti postradalima i da će njihovim mukama brzo doći kraj – kaže Dejan Đurić, predsednik KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“.

Za sva dodatna obaveštenja dostupni su telefoni 060/38-53-408 i 013/851-173.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SAJAM CVEĆA I MEDA: Susret izlagača i posetilaca na trgu u Leskovcu