POKLONI ZA MILU I DVE SOFIJE: Nova 2021. u Subotici, Sremskoj Mitrovici i Novoj Pazovi počela sa devojčicama

J. L. - S. K.

11. 01. 2021. u 06:34

TRI grada Vojvodine počela su ovu 2021. godinu sa devojčicama. U porodilištu subotičke bolnice na svet je 1. januara u 6.40 došla Sofija Đorđioski, a Mila Jokić prva je rođena beba na području Grada Sremska Mitrovica. Još jedna Sofija je prvorođeni žitelj Nove Pazove u Novoj godini.

ПОКЛОНИ ЗА МИЛУ И ДВЕ СОФИЈЕ: Нова 2021. у Суботици, Сремској Митровици и Новој Пазови почела са девојчицама

Foto V. N.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić uz čestitke na prinovi roditeljima Slađani (32) i Marinku (35) Đorđioski, uručio je prigodne darove i poklon-karticu u novčanoj vrednosti od 50.000 dinara.

- Poštujući sve epidemiološke mere, posetili smo divnu porodicu Đorđioski, čija je ćerka Sofija prva subotička beba rođena u novoj 2021. Ova lepa i simbolična tradicija podseća nas da su deca najvažnija, kako za grad, tako i za našu zemlju - poručio je gradonačelnik Bakić, ističući koji vid pronatalitetne politike Subotica podržava. - Finansiramo četvrti pokušaj vantelesne oplodnje za prvo i prvi pokušaj za drugo dete. Pomerili smo i starosnu granicu za tu proceduru na 44 godine života kod žena, a u Opštoj bolnici je, pre pandemije, otvoren novi Centar za vantelesnu oplodnju u čije opremanje su Grad i Pokrajina investirali više od 300.000 evra.

ROĐENO VIŠE BEBA NEGO U 2019.

PROŠLE godine zabeležen je porast u broju rođene dece, kaže zamenik direktora Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici dr Dragan Malobabić.

- U Sremskoj Mitrovici je tokom 2020. godine rođeno 1.437 beba. Na svet je došlo više dečaka, njih 755 i 686 devojčica, dok su u 2019. godini rođene 1.363 bebe, što znači da smo u prošloj imali 74 porođaja više - navodi dr Malobabić, dodajući da je to porast od 5,4 odsto novorođenih u odnosu na 2019. godinu.

Supružnici Slađana i Marinko Đorđioski zahvalni su na poklonima i izdvojenim sredstvima za njihovu Sofiju. Porođaj je protekao u najboljem redu, beba je bila teška 3.370 grama i dugačka 51 centimetar.

 Mala Sofija sa mamom, tatom i starijom sestrom, Foto V. N.

- Porodila sam se prirodnim putem, sve je bilo u redu. Sofija je najlepši poklon koji sam mogla da dobijem za Novu godinu. Zdrava je i lepo napreduje. Srećni smo zbog prinove, samo je njena sestra Elena, koja će u martu napuniti dve godine, nekako zbunjena - kaže majka Slađana. - Zahvaljujemo se gradonačelniku i Gradu Subotici na pažnji, poklonima i finansijskoj podršci.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović uručila je poklone Jeleni i Milanu Jokiću, roditeljima malene Mile. Ona je rođena 4. januara, teška je 2.880 grama i duga 48 centimetara a dobila je poklon u vrednosti od 10.000 dinara, kao i 50.000 dinara u novcu.

 Poklone za ćerku Milu preuzeo otac Milan, Foto S. Kostić

Prva beba koja je rođena u porodilištu Opšte bolnice u novoj godini je Sofija iz Nove Pazove, koja je takođe dobila poklon u vrednosti od 10.000 dinara od mitrovačke lokalne samouprave. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)