ONLAJN KLASIKA ZA DOČEK 7529: Stefan Milenković na koncertu u čast otvaranja koncertne dvorane u Novom Sadu

S. B.

10. 01. 2021. u 14:59

MILOŠ Vučević, gradonačelnik Novog Sada, pozvao je sugrađane da putem TV i onlajn platformi prisustvuju spektakularnom prvom koncertu za doček srpske Nove godine, kojim će zvanično biti otvorena prva Koncertna dvorana pri muzičko-baletskoj školi.

ОНЛАЈН КЛАСИКА ЗА ДОЧЕК 7529: Стефан Миленковић на концерту у част отварања концертне дворане у Новом Саду

Foto: N. Babić

 On je potvrdio da će muzički spektakl prirediti upravnik Koncertne dvorane i naš virtouz na violini Stefan Milenković, novosadski kamerni orkestar "Camerata Academica" i proslavljeni džez muzičar, Vasil Hadžimanov.

Foto: N. Babić

- Nadam se da će takve predstave za muzičke sladokusce postati tradicija našeg grada i da će publika uskoro moći da im prisustvuje uživo. Uživajte 13. januara uveče u muzičkoj čaroliji i u otvaranju velelepne novosadske koncertne dvorane – poručio je gradonačelnik Vučević.

Foto: EPK

Nastupom svojevrsnih ambasadora Srbije na polju klasične i tradicionalne muzike, Novi Sad će održati tradiciju jedinstvenog Dočeka koji će prvi put biti organizovan onlajn uz gotovo celodnevni program 13. januara na platformi visitns.rs. Doček 7529. nastavlja praksu afirmacije klasične i tradicionalne muzike i promocije mladih, ali i iskusni virtuoza, koji iza sebe imaju brojne pohvale svetske javnosti i niz nagrada i priznanja.

OTVARAJU VRATA PRVE GRADSKE KONCERTNE DVORANE U NOVOM SADU

Stefan Milenković, Vasil Hadžimanov i Kamerata akademika otvoriće vrata prve Gradske koncertne dvorane u Novom Sadu. Kao njen umetnički direktor i kustos za klasičnu muziku projekta „Novi Sad - Evropska prestonica kulture”, Milenković će onlajn koncertom obeležiti 40 godina rada i označiti početak rada dvorane. Pored platforme visitns.rs, koncert će biti emitovan i na programu Radio televizije Srbije.

Pored Milenkovića i Hadžimanova, nastupiće i violinistkinja Lana Zorjan, operska diva Agota Vitkai Kučera, pijanistkinja Jelena Simonović Kovačević, hor pravoslavne muzike „Sveti Stefan Dečanski“, gudački orkestar Orfelin pod dirigentskom palicom Tamare Petijević i vrsni muzičari okupljeni u Čamber ansambl, Ksenija Mijatović Korom, flauta, Veronika Antunović Marić, oboa, Kristijan Boroš, klarinet i Mirko Marić, horna, uz pratnju Kristofa Jana, violončelo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba