POKLON OPŠTINA VLASOTINCE I CRNA TRAVA: Dom zdravlja u Vlasotincu dobio dva nova saniteta

I.Mitić

06. 01. 2021. u 14:58

DOM zdravlja u Vlasotincu, koji brine o primarnoj zdravstvenoj zaštiti građana ove i opštine Crna Trava, dobio je dva nova, kompletno opremljena, saniteta.

ПОКЛОН ОПШТИНА ВЛАСОТИНЦЕ И ЦРНА ТРАВА: Дом здравља у Власотинцу добио два нова санитета

Foto: I.M.

- Obe opštine su i do sada brinule o potrebama Doma zdravlja. Većina vozila koje posedujemo kupljena su iz njihovog budžeta. Crna Trava do sada nije imala sanitet, već terenska vozila prilagođena uslovima za prevoz pacijenata, i zato je ovaj poklon još značajniji. Radili smo sa dva saniteta u Vlasotincu. Jedan je bio za kovid pacijente, a jedan je koristila Služba hitne pomoći. Dešavali su nam se i kvarovi, ali smo sve izdržali i dočekali ovaj poklon kojim umnogome poboljšavamo naš rad – istakla je dr Milena Stanković Mitrović, direktorka Doma zdravlja Vlasotince.

Predsednik vlasotinačke opštine Bratislav Petrović je naglasio da svi znaju koliko je ova zdravstvena ustanova važna za sve građane.

- Pomagaćemo i dalje iako je ova ustanova, od marta, u nadležnosti države. Opredelili smo 30 miliona dinara za zdravstvo u ovogodišnjem opštinskom budžetu. Svi smo umorni od kovida, posebno zdravstveni radnici, a i oprema se amortizovala. Važno je da poštujemo mere kako bi zajedno prebrodili epidemiju. Badnji dan je lepa prilika za darivanje, a nadamo se da će ovaj naš poklon što manje da se koristi – kazao je Petrović.

U Domu zdravlja najavljuju da će, u narednih mesec dana, dobiti još dva nova vozila. Jedno terensko vozilo nabaviće takođe vlasotinačka lokalna samouprava, dok će vozilo za prevoz pacijenata na dijalizi stići iz donacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici