U POKRAJINI 692 NOVOZARAŽENA: Najviše novih slučajeva korone u Novom Sadu

Lj.P.

06. 01. 2021. u 13:41

U VOJVODINI su tokom prethodnog dana registrovana 692 nova slučaja korona virusa, a najviše u Novom Sadu - 177, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine, navodeći da je zdravstveni sistem i dalje u teškoj situaciji, ali da se situacija popravlja.

У ПОКРАЈИНИ 692 НОВОЗАРАЖЕНА: Највише нових случајева короне у Новом Саду

Foto: N.Karlić

U Vojvodini je, kako se dalje navodi, u ovom trenutku registrovano 23.898 aktivnih slučajeva.

Očekuje se dalji pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu zbog oporavka velikog broja obolelih sa blagom kliničkom slikom, a koji su registrovani tokom decembra.

U ovom trenutku, kako navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 6.153, zatim sledi Zrenjanin sa više od 1.900, Pančevo i Bačka Palanka sa više od 1.300 i Subotica sa više od 1.100 registzrovanih aktivnih slučajeva.

U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova aituacija se i dalje ocenjuje kao vanredna, i zato iz Inastituta za javno zdravlje Vojvodine apeluju da se nastavi saneophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo fznkcionisanje zdravstvenog sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade