PREMINULO JOŠ DVOJE: Petoro novozaraženih u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

06. 01. 2021. u 13:40

OD KOVIDA-19 je, nažalost, preminulo još dvoje pacijenata iz Rudničko-takovskog kraja – jedno godišta 1932. u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, drugo godišta 1948. u Kliničko-bolničkom centru „Zvezdara“ u Beogradu.

ПРЕМИНУЛО ЈОШ ДВОЈЕ: Петоро новозаражених у Рудничко-таковском крају

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prema zvaničnom izveštaju, još pet osoba iz ovog kraja potvrđeno su pozitivne na korona virus. Po tom izvoru, broj zaraženih, do ovog izveštavanja, u ovom kraju, u takozvanom aktuelnom „trećem piku“ epidemije je 1.222.

- Od njih 1.222, izlečeno je 487, svi oni i njihovi kontakti oslobođeni su kućne izolacije. Sa teritorija opštine Gornji Milanovac, trenutno su hosppitalizovana 34 pacijenta zaražena korona virusom, većinom u milanovačkoj Opštoj bolnici. Svi preostali oboleli nalaze se u kućnoj izolaciji, pod medicinskom kontrolom lekara našeg Doma zdravlja – izjavio je danas v.d. direktora tog Doma dr Aleksandar Čivović.

U Kovid ambulanti tog Doma, juče je pregledana 161 osoba sa sumnjom na kovid-19, urađena su 22 antigenska testa, uzeto devet nazofaringealnih briseva, na hospitalizaciju je iz te ambulante upućeno još sedmoro lica.

Statistiku epidemije Kovid-19 u ovom kraju pratimo udve etape. U prvoj, od njenog početkau martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali suizlečeni. U drugoj, odpolovine juna do sada, zaražena su ukupno 1.222 lica, uz 68smrtnih žrtava.                                                                                           

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave