DOBRE VESTI IZ PČINJSKOG OKRUGA: Manje obolelih i manje hospitalizovanih

J.S.

03. 01. 2021. u 15:43

PREMA poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju od 190 uzorka iz Pčinjskog okruga, 46 je pozitivno na korona virus.

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ ПЧИЊСКОГ ОКРУГА: Мање оболелих и мање хоспитализованих

Foto V. N.

Prema rečima epidemiologa dr Slađana Stankovića od ovog broja 36 je iz Vranja, po 2 iz Trgovišta i Preševa, 5 iz Surdulice i 1 iz Vladičinog Hana. Iz Bosilegrada nema podataka o novoobolelim.

U bolnicama Pčinjskog okruga manje je hospitalizovanih pacijenata. Ukupno u Vranju i u Surdulici od korona virusa trenutno se leči 153 pacijenta.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju hospitalizovana su 103 pacijenta. Od tog broja 95 je pozitivno na korona virus. Sa bronhopneumonijom su 94 pacijenta, na kiseoniku 56. Na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata, isti broj je otpušten na kućno lečenje. Trenutno je u vranjskim kovid bolnicama 57 slobodnih postelja.

Kovid bolnica pri Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulici hospitalizovano je 50 pacijenata. U predhodna 24 sata bilo je deset otpusta i jedan prijem, Jedna osoba izgubila je bitku sa koronom. Trenutno su u ovoj bolnici slobodna 13 mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda