MALIŠANIMA 700 PAKETIĆA: Dva Deda Mraza obradovala decu u Mokrinu

R. Šegrt

02. 01. 2021. u 16:00

IAKO ni jedna pahulja ove zime još nije pala na sokake u Mokrinu, u ovo mesto, ipak, su stigla čak dva Deda Mraza i podelila mališanima skoro 700 novogodišnjih paketića.

МАЛИШАНИМА 700 ПАКЕТИЋА: Два Деда Мраза обрадовала децу у Мокрину

Foto: R. Š.

Jedan deda sa belom bradom stigao je iz Kikinde i doneo 430 poklona za decu koja su mu poslala pisma, a ubacili su ih u „kutiju želja“ ispred Gradske kuće. Te darove obezbedili su Grad Kikinda i Mesna zajednica Mokrin, a delili su ih članovi KUD-a “Mokrin”, FK “Delija” i Lovačkog udruženja “Perjanica” sa još nekoliko volontera.


Osim ovog, sokacima Mokrina još šeta Deda Mraz, kojeg je poslala grupa humanista iz ovog sela koji su se samostalno organizovali i kupili 250 paketića za decu i 40 poklon paketa za odrasle. Akcija je počela prošle godine, kada su odlučili da poklonima za Novu godinu obraduju decu koja nisu slala pisma Deda Mrazu, one mališane kojima roditelji ne mogu da kupe novogodšnji paketić, deci sa posebnim potrebama, ali i starjim sugrađanima koji teško žive.

Foto: R. Š.

 

- Išli smo u one kuće u koje treba da sa ode. U neke radi paketića, ali i u neke ne zbog poklona već radi toga da nekoga razveselimo, trgnemo iz tuge, da iznenadimo i nateramo da ponovo veruje u Deda Mraza. Prošlogodišnja akcija bila je onaj kamenčić bačen u vodu koji je na površini napravio krugove dobrote, pa su nam se svakodnevno javljali novi i novi sponzori, naše komšije, prijatelji, drugari koji žele da pomognu. Zahvalni smo svima koji su učestvovali u ovoj čaroliji – kaže Neša Čavić, jedan od pokeratača akcije, koji drugu godinu uzastopno sa radošću oblači kostim Deda Mraza i po mokrinskim sokacima deli deci i starijima darove za praznik.


On, Vasa koji je terao karuce po kiši, Ivica što ih je pratio i dopunjavao, Nataša i mnogi drugi koji su im predložili gde da odu, jednoglasno kažu da su osmesi dece i radost u njihovim očima najveća nagrada i motiv da akaciju nastave i dogodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a