KANALIZACIJA STIŽE I DO PAVLIŠA: Budžet Vršca iznosiće 2,2 milijarde dinara, najavljuje se nastavak investicija

J. J. BALjAK

23. 12. 2020. u 17:12

ODBORNICI Gradske skupštine u Vršcu jednoglasno su usvojili budžet za 2021, koji će iznositi 2,2 milijarde dinara.

КАНАЛИЗАЦИЈА СТИЖЕ И ДО ПАВЛИША: Буџет Вршца износиће 2,2 милијарде динара, најављује се наставак инвестиција

U gradu tvrde da su budžet planirali oprezno / Foto J. J. Baljak

Gradonačelnica Dragana Mitrović istakla je tom prilikom da su odluku o najvažnijem gradskom dokumentu pripremali krajnje odgovorno i realno, svesni da će i iduća godina biti izazovna zbog neizvesne epidemiološke situacije, ali da su imali na umu da moraju da nastave da rade i razvijaju grad i sva sela.

Najavila je i da su najveće planirane investicije izrada projektno-tehničke dokumentacije infrastrukturnog opremanja dela severne industrijske zone, kao i nastavak izgradnje kanalizacije u selu Pavliš.

- Od potrebnih 70 miliona dinara, za pavlišku kanalizaciju smo opredelili 30 miliona, a za ostatak ćemo konkurisati kod viših nivoa vlasti - istakla je gradonačelnica i najavila da će pristupiti projektovanju još dve velike kanalizacione mreže ka selima Uljma i Izbište i ka Gudurici i Velikom Središtu.

Naglasila je i da se lokalna samouprava u 2020. nije kreditno zaduživala, uprkos nepredvidivim okolnostima i smanjenom prihodu od poreza na plate.

- Za otplatu rata kredita, kojima je grad zadužen pre više od četiri godine, opredelili smo 117 miliona dinara, a za otplatu kamata i pratećih troškova osam miliona - dodala je ona.

Subvencionisaće i rekonstrukciju i dogradnju prečistača otpadnih voda sa 77 miliona dinara, a rad Centra "Milenijum" sa osam miliona. Finansijsku podršku će, standardno, dobiti i učenici i studenti, kao i nevladin sektor, koji nije "zakinut" ni tokom teške 2020. godine.

EU PROJEKTI

PLANIRANA su i sredstva za nastavak započetih, kao i realizaciju novih projekata, koji se sufinansiraju iz EU fondova. Reč je o Mreži za vanredne situacije, Podršci socijalnoj inkluziji Roma u Vršcu, Socijalnom stanovanju u naselju Balata...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)