NIKAD VEĆI BUDŽET OPŠTINE ĆUPRIJA: Nastavak realizacije kapitalnih investicionih projekata i još novih investicija

Z.G.

23. 12. 2020. u 16:39

BUDžET opštine Ćuprija za narednu godinu, 1,5 milijardi dinara, nikad nije bio veći. Budžet je razvojni, a pored nastavka realizacije već započetih kapitalnih investicionih projekata, njime je predviđeno i više novih kapitalnih investicija. Neki planirani projekti tek će biti uvršteni rebalansom budžeta Republike Srbije za narednu godinu.

НИКАД ВЕЋИ БУЏЕТ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА: Наставак реализације капиталних инвестиционих пројеката и још нових инвестиција

FOTO: Z.G.

- Ovim budžetom planirali smo sopstvene prihode od 1.350.000.000, a ostali prihodi planirani su iz drugih izvora, tako da će ukupan budžet biti 1.586.691.320 dinara. Vrlo je važno da je Vlada Republike Srbije, Ministarstvo finansija, u dogovoru sa Opštinom Ćuprija, u republičkom budžetu opredelila sredstva u iznosu od 670 miliona dinara za razvoj naše idustrijske zone i 120 miliona dinara za realizaciju projekta regulacije Ludog potoka. Osam stotina miliona dinara treba da bude realizovano već u prvih šest meseci – navodi predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

FOTO: Z.G.

Osim na izgradnji centralne industrijske zone u Dobričevu, što je inače projekat od nacionalnog značaja, u narednoj godini radiće i na projektima koji se tiču vodosnabdevanja grada i seoskih mesnih zajednica, putnu infrastrukturu, a biće nastavljeni i projekti sanacije školskih objekata. Zbog pandemije Kovida 19, realizacija projekta izgradnje Internističkog bloka Opšte bolnice počeće u drugoj polovini naredne godine, a završena je i projektno-tahnička dokumentacija za sistem kanalizacije u Terekovom i Minelovom naselju, kao i za Mutapovu i ulicu Dimitrija Tucovića, ali se čeka na finansijera – Republiku Srbiju.

- Zbog koronavirusa težak je period za budžet Republike Srbije, ali i za naš budžet. Mi ćemo, ipak, ove godine, gledajući izvršenje, da prebacimo milijardu dinara. Tih milijardu dinara sopstvenih prihoda, više nego dupliranje naših prihoda, možemo da „prelijemo“ i na kapitalne investicije, na industrijsku zonu u „Dobričevu“ – zaključuje Erić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!