PRATI CENU KVADRATA: Nove osnovice poreza na imovinu u Kraljevu

G.Ć.

16. 12. 2020. u 12:24

OSNOVICA poreza na imovinu naredne godine u Kraljevu za vlasnike stanova i kuća u prvoj gradskoj zoni, u skladu sa cenama kvadrata, biće viša za 3,3 odsto u odnosu na ovogodišnju, a u trećoj zoni i do 26 odsto, dok će osnovica u petoj zoni biti niža za 5,6 a u četvrtoj za 2,8 odsto.

ПРАТИ ЦЕНУ КВАДРАТА: Нове основице пореза на имовину у Краљеву

Foto: G. Šljivić

Za obračun poreza na imovinu cene kvadratnog metra nekretnina utvrđuju se na osnovu cena ostvarenih u njihovom prometu po zonama od 1. januara do 1. oktobra ove godine. Sa ovim Rešenjem Odeljenja za poresku administraciju o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti na osnovu kojih će se odrediti visina poreza na imovinu, saglasili su se članovi ovdašnjeg Gradskog veća.


- Za narednu godinu imamo male izmene u većini zona osim u trećoj, u delu Ribnice, gde će zbog izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti biti uvećan porez na imovinu – pojašnjava gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić. - Cene po kvadratnom metru nepokretnosti po zonama utvrđujemo u novembru svake godine na osnovu potpisanih ugovora o prometu nekretnina. Tako se utvrđuje visina poreza imovinu i očekujem da ove godine imamo veće prihode po tom osnovu nego 2019.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!