NOVA POSTAVKA U VRANJANSKOM NARODNOM MUZEJU: Izložba fotografija „Spavači“

J. S.

15. 12. 2020. u 09:25

U Galeriji Narodnog muzeja u Vranju ljubitelji umetničke fotografije mogu od sutra 16. decembra pogledati izložbu fotografija „Spavači“ Danice Trajković, fotografa iz Gnjilana koja živi i radi u Beogradu.

НОВА ПОСТАВКА У ВРАЊАНСКОМ НАРОДНОМ МУЗЕЈУ: Изложба фотографија „Спавачи“

Foto: Danica Trajković

Izložbu fotografija “Spavači“ čini serija serija od 22 vrhunske digitalne crno-bele fotografije nastale tokom protekle dve godine.

Autorka uglavnom  beleži pojedince zatečene u trenutku kratkog predaha ili prinudnog odmora, i neretko utonule u san.

Danica Trajković rođena je 1988. godine u Gnjilanu. Odrasla je u Kosovskoj Kamenici a živi i radi u Grockoj. Svojim fotografijama  želi posmatraču da prenese momenat, lepotu i emociju viđenu kroz objektiv.

Motivaciju pronalazi u ljudima iz okruženja, njihovoj energiji i osećanjima. Najviše je zanima  dokumentarna i koncertna fotografija a trenuto se bavi istraživanjem konceptualne umetničke fotografije.

Autorske dokumentarne fotografije objavljivane su u raznim štampanim i elektronskim medijima. Fotografiše na muzičkim festivalima i mnogobrojnim koncertima domaćih i stranih muzičara kao fotoreporter portala ’’Rokpokret’’ i ’’Metal portal’’. Zvaničan fotograf međunarodnog projekta Wom Com u periodu oktobar 2017 – februar 2019. Fotograf inventara i pripreme stalne postavke Legata Aleksandra Kostića u Grockoj. Od 2018. Učestvuje u organizaciji najmasovnijije fotografske manifestacije u  zemlji “’Beogradski mesec fotografije“ kao PR asistent.

Izložba će trajati do 25. decembra 2020. godine. Podsećamo da Galerija Narodnog muzeja Vranje radi svakog dana od 8 do 16 sati, nije otvorena za posetioce  vikendom.

U cilju sprečavanja zaražavanja KOVID-19 apeluje se na  sve posetioce Galerije Narodnog muzeja Vranje da nose maske prilikom boravka u Izložbenom salonu, da dezinfikuju ruke na ulazu, drže rastojanje od dva metra i, u slučaju potrebe, u skladu sa preporukom osoblja Galerije, sačekaju svoj red za obilazak izložbe ukoliko je u Galeriji veći od 5 posetilaca. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna