DAN OPŠTINE ŽITIŠTE: Dodela priznanja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama (FOTO)

B. Grujić

13. 12. 2020. u 13:59

JEDNA od pet u srednjem Banatu, opština Žitište, obeležila je 61. godinu od kako je osnovana, dodelom priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama.

ДАН ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ: Додела признања најзаслужнијим појединцима и организацијама (ФОТО)

Foto: B. Marčeta

Nagrađeni su Dom zdravlja u Žitištu, tj. kovid ambulanta, za samopregoran rad na očuvanju života i zdravlja građana opštine Žitište, zatim Žitištanin, Mane Dubajić, zbog dugogodišnjeg doprinosa u radu Mesne zajednice i afirmaciju kulturno-umetničkog stvaralaštva i sporta, Slobodanka Boba Žuža, za rad udruženja i unapređenje  društvenog   života   i   rada   u   lokalnoj zajednici, kao i očuvanju tradicije i kulturnog nasleđa, Milorad Milaković - za unapređenje sporta, Vesna Ćuk  iz Banatskog Karađorđeva, za  doprinos u kulturi.

Priznanje je dobio i stogodišnji slavljenik, Fudbalski klub Terekveš iz Hetina, a specijalnom plaketom su nagrađene i Torđanske novine,  na mađarskom jeziku, zatim Dragiša Kosnić, koji je u 68-oj godini još uvek aktivan fudbaler u rodnom selu Međa, kao i  Milica Knežević, za rad, zalaganje  i  postignute   rezultate   na  unapređenju   položaja   osoba  sa   invaliditetom.

Priznanja su uručena  Volonterskim timovima iz Žitišta i Torka, za herojski rad tokom pandemije Covid 19, Udruženju žena „Mladost" iz Česterega, za doprinos u očuvanju narodnog  stvaralaštva i Udruženju za  bezbednost i zdravlje na radu iz Žitišta.

Mitar Vučurević/Foto: B. Marčeta

Predsednik opštine  Žitište  Mitar Vučurević  i  predsednica  Skupštine Ivana Petrić,uz čestitke nagrađenim, svim meštanima poželeli su srećan zajednički praznik, dobro   zdravlje, uz što skoriji povratak  normalnim životnim tokovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri