ĐACI U BORBI PROTIV KORONE: U kraljevačkoj Medicinskoj školi otvoren kovi kol centar, učenici pomažu sugrađanima

G.Ćirović

13. 12. 2020. u 11:55

U MEDICINSKOJ školi u Kraljevu otvoren je kovid kol-centar, namenjen isključivo za rad dela ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) koji zbog tehničkih, prostornih i kadrovskih nedostataka, nije u mogućnosti da u aktuelnom talasu epidemije, s obzirom na veliki broj novoregistrovanih slučajeva, odgovori svim postavljenim zadacima.

ЂАЦИ У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНЕ: У краљевачкој Медицинској школи отворен кови кол центар, ученици помажу суграђанима

Foto: Privatna arhiva

Putem novootvorenih telefonskih linija, učenici završnih razreda Medicinske škole i nekoliko njihovih profesora, kao i đaci Ekonomsko-trgovinske škole, uz stručnu pomoć lekara u novoformiranom kol-centru razgovaraće sa građanima koji su u izolaciji, prikupljati podatke od njih i davati im neophodne informacije odnosno unositi podatke u sistem.

Na ovaj način, građani kojima je testiranjem utvrđeno da su pozitivni na koronu, odnosno koji se nalaze se u izolaciji imaće mogućnost da se što pre prijave kako bi dobili pomoć u pribavljanju odgovarajuće dokumentacije zbog regulisanja svojih obaveza.

Foto: Privatna arhiva

- Podatke koje volonteri kol-centra prikupe, zaposleni u Zavodu će prosleđivati Sanitarnoj inspekciji koja izdaje rešenja o izolaciji. Osim toga, moći će da evidentiraju veći broj kontakata, ograniče njihovo kretanje i tako spreče dalje širenje epidemije – kaže dr Aleksandar Macan, direktor ZZJZ u Kraljevu.

Tehničku podršku i logistiku kol-centru, osim Medicinske i Ekonomsko-trgovinske škole, pružio je i Gradski štab za vanredne situacije.

- U rekordnom roku javilo nam se 14 učenika-volontera, što danas i nije tako jednostavno zbog veoma teške epidemiološke situacije, a osim toga i onlajn nastava i dalje traje – kaže Biljana Bojanić, direktorka Medicinske škole.

Foto: Privatna arhiva

- Đaci su prepoznali trenutak da pomognu svojim sugrađanikma iskazavši veliku humanost i solidarnost na delu. NJihova pomoć i podrška u ovim teškim trenucima su više nego dragoceni.

TELEFONI

GRAĐANI Kraljeva koji su u izolaciji sve neophodne informacije mogu dobiti putem pet telefonskih linija kovid kol-centra – 064/891-2022, 064/891-2108, 064/891-2018, 064/891-2118 i 064/891-2132, svakog dana od 8 do 16 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)