APEL CRVENOG KRSTA U PARAĆINU: Dajte danas krv, spasite život

Z. Rašić

26. 11. 2020. u 08:39

ZBOG pogoršanja epidemije kovida-19 drastično se smanjio broj davalaca krvi, pa je paraćinski Crveni krst uputio molbu svim punoletnim i zdravim sugrađanima da se odazovu današnjoj akciji, doniraju najdragoceniju tečnost i time spasu nečiji život.

АПЕЛ ЦРВЕНОГ КРСТА У ПАРАЋИНУ: Дајте данас крв, спасите живот

Foto: Crveni krst

Ova organizacija svakog drugog četvrtka u saradnji sa Zavodom za transfuziju iz Niša u svojim prostorijama obezbeđuje uslove za bezbedno doniranje krvi, pa će tako biti i danas do 14 sati.


- Bez obzira na kovid, i dalje postoje uobičajene velike potrebe za krvlju koja je mnogim našim sugrađanima često jedini lek, a svi ulažemo ogromne napore da se godišnji plan davalaštva na teritoriji paraćinske opštine bar delimično ispuni i u ovim uslovima. Sad nam je važno da dodatno razvijamo odgovornost, disciplinu i solidarnost – kaže Slobodan Đorđević iz CK, koji je ujedno pozvao sve zdrave i humane ljude da se odazovu akciji jer će sve mere zaštite zdravlja biti ispoštovane, kao i uvek.

Današnja akcija je 22. po redu ove godine u Paraćinu, a prema okvirnoj evidenciji, prikupljeno je dosad oko 500 jedinica krvi.

- Imajući u vidu da nema porodičnog i namenskog davanja krvi i da se ne može dati svakog dana kao pre, dok je to rađeno u bolničkoj Službi za transfuziju, kao i strah od kovida, očekuje se ispunjenje plana 60-65 odsto – rekao je Đorđević.

Evidentno da je ranije bilo u proseku tridesetak davalaca po akciji, a u uslovima epidemije je taj broj prepolovljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)