BOLNICU SREĐUJU IZ TEMELJA: Kikinda planira kompletnu obnovu gradske klinike, najstariji objekti prvi na redu

R: Šegrt

25. 11. 2020. u 17:08

GRAD Kikinda raspisao je tender za rekonstrukciju Opšte bolnice u Kikindi, a vrednost radova iznosi 284,8 miliona dinara, bez PDV. Budući da u krugu bolnice postoji više zgrada u kojima su bolnička odeljenja i službe, radovi će se izvoditi fazno.

БОЛНИЦУ СРЕЂУЈУ ИЗ ТЕМЕЉА: Кикинда планира комплетну обнову градске клинике, најстарији објекти први на реду

Majstori najpre stižu u stare objekte / Foto R: Šegrt

U prvoj fazi je predviđena rekonstrukcija tri starija objekta u kojima su Dečje odeljenje, produženo lečenje i palijativno zbrinjavanje, zatim zgrada u kojoj su Patologija, Fizijatrija, transfuzija i psihijatrija i zgrada Infektivnog odeljenja.

Do sada su ovi objekti samo adaptirani, ali nikada nije rađena temeljna rekonstrukcija - rekao je direktor bolnice dr Mirko Stojisavljević.

Kako je tenderom predviđeno, građevinski radovi trebalo bi da traju najduže 400 kalendarskih dana od uvođenja u posao izvođača radova. Mada je bilo predviđeno da rok za prijavu na tender traje do 19. oktobra, za kada je trebalo da bude i otvaranje ponuda, rok je produžen zbog toga što se potencijalni ponuđači tražili da se preciznije definišu neki tehnički detalji na osnovu kojih će izraditi ponudu. Tender nije obustavljen, uprkos epidemiji zbog korone i procedura je u toku samo je rok za prijavu produžen, saznaju "Novosti".

Projekat rekonstrukcije bolnice realizuje Grad Kikinda u partnerstvu sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije. Kako je ranije saopšteno, grad je prošle godine za izradu projekta iz budžeta opredelo 20 miliona dinara. Kako se procenjivalo, rekonstrukcija kompletne bolnice iznosiće najmanje pet miliona evra. Nakon obnove starih objekata, u drugoj fazi, koja će biti najzahtevnija i najkompleksnija, predviđena je rekonstrukcija nove bolnice, a treća će se baviti uređenjem saobraćajnica i administratvine, odnosno sadašnje upravne zgrade.

SAVREMENIJE

PRILIKOM rekonstrukcije starih objekata kikindske bolnice treba primeniti tehnička rešenja tako da oni zadovolje nove standarde u građevinarstvu, objašnjeno je ranije iz Gradske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a