PROJEKAT ZA PORODICE SA TROJE I VIŠE DECE: Zrenjanin izdvojio 180 miliona za poboljšanje nataliteta

B. G.

24. 11. 2020. u 16:46

GRADONAČELNIK Zrenjanina Simo Salapura i predstavnici Pokreta za decu "Tri plus", održali su prvi radni sastanak povodom realizacije projekta "Cena minus za 3+" koji podrazumeva posebne kartice pogodnosti za porodice sa troje i više dece.

ПРОЈЕКАТ ЗА ПОРОДИЦЕ СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ: Зрењанин издвојио 180 милиона за побољшање наталитета

Foto: Grad Zrenjanin

-  U Srbiji je rođeno 38 hiljada beba manje, nego ranije i zbog toga je lepo što su u Zrenjaninu spremni da se zajedno sa nama uključe u ovu borbu, jer je jedino povećan broj porodica sa troje i više dece garant da će nas u budućnosti biti isto koliko i danas - naglasio je Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta "Tri plus", uz napomenu da je grad Zrenjanin, za mere populacione politike, predviđene budžetom za ovu godinu, izdvojio skoro 180 miliona dinara za poboljšanje nataliteta i populacione politike. 

- Posebno smo razgovarali o projektu "Cena minus za tri plus", tj. popustima koje ćemo imati kroz javna i gradska preduzeća i ustanove, a tražićemo podršku i partnerstvo sa lokalnom privredom, kako bi projekat zaživeo u svom punom obliku - podržavajući projekat, istakao je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna