MISTERIOZNI ZVUCI U POLA NOĆI: Novosađani ne spavaju zbog čudne buke koja odzvanja gradom, a evo šta je razlog

Novosti online

24. 11. 2020. u 00:36

МИСТЕРИОЗНИ ЗВУЦИ У ПОЛА НОЋИ: Новосађани не спавају због чудне буке која одзвања градом, а ево шта је разлог

Foto: Depositphotos

NOVOSAĐANI su poslednjih dana poprilično zaintrigirani misterioznom bukom zbog koje gotovo da ni ne spavaju.

Poslednji put to desilo u petak uveče oko 22 sata. Tada je iritirajuća ujednačena buka trajala skoro do ponoći.

Mnogi ne znaju o čemu se radi, kažu da im liči kao da avioni konstantno preleću iznad njihovih domova.

Međutim, ne radi se o letećim objektima niti o bilo kakvim mističnim pojavama. Reč je o priključivanju Te-To u sistem daljinskog grejanja ili mogućoj havariji, usled čega dolazi do ispuštanja vazduha iz kotlova i cevi da bi se izjednačio pritisak.

- Nikad se nije ovako jako čulo. Saznali smo da je reč o termoelektrani, ali sećam se i ranijih godina kada se priključuju, čuje se preko dana u nekom periodu, ali jako slab zvuk. Ovo sada je već uznemiravanje, to je trajalo sinoć dva sata. Pre jedno pet dana isto je tako noću zvečalo i šuštalo dva sata. Čitav grad odzvanja od te buke. Zvala sam Centar za obaveštavanje i uzbunjivanje i oni mi kažu da je sve u redu i da mirno spavam. Zvalo ih je već 150 ljudi, dodaju. Što samo znači da to građanima smeta – rekla je Gordana koja živi u centru Novog Sada.

Iz Te-To i Javnog komunalnog preduzeća "Novosadska toplana" nisu se još oglašavali ovim povodom, niti razjasnili da li se radi o redovnom povezivanju ili je došlo do havarije. Putem saopštenja, u utorak 17. novembra najavili su povezivanje Te-To, dok su sledećeg dana 18. novembra, najavljeni noćni radovi na havariji na Glavnoj razdelnoj stanici.

- Od 21 čas pristupiće se priključenju sistema daljinskog grejanja Novosadske toplane na sistem "TE-TO Novi Sad", usled čega može doći do poremećaja u isporuci toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode na toplotnom području Toplane "Jug", odnosno za grejanje na toplotnim područjima toplana "Istok" i "Sever" - saopštili su tada iz Toplane.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)