EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Jedna osoba preminula, još osam novoobolelih

M. B.

22. 11. 2020. u 14:21

JOŠ jedna osoba u Rudničko-takovskom kraju, potvrđeno pozitivna na kovid-19, nažalost je preminula.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Једна особа преминула, још осам новооболелих

Foto: M.B.

U ovom kraju, do sinoć je registrovano još osam lica novoobolelih od te zaraze. Ukupan broj trenutno potvrđenih zaraženih ovde je 242, prema rezultatima testiranja u Gornjem Milanovcu. 

- Od tog broja, 53 ih je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Trenutno su hospitalizovane 23 kovid pozitivne osobe sa teritorije ove opštine: uglavnom u milanovačkoj Opštoj bolnici. Preostala lica potvrđeno pozitivna na korona virus, kao i njihovi kontakti, su u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom – - izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Gornjem Milanovcu.

U Kovid ambulanti tog Doma u petak je obavljeno 139 pregleda, od kojih su 67 pregledani prvi put, urađen je 31 serološki test, 12 antigenskih, uzeto 19 nazofaringealnih briseva, hospitalizovano je sedam lica.

Statistika epidemije u ovom kraju ima dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna, zaraženo je ukupno 366, uz 15 smrtnih ishoda. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna