BROJ PACIJENATA U VLASOTINCU I DALJE RASTE: Apel da se slave obeležavaju u krugu porodice

I.M.

20. 11. 2020. u 13:12

BROJ pacijenata u kovid ambulanti Doma zdravlja u Vlasotincu, gde je prošle nedelje proglašena dvonedeljna vanredna situacija, poslednjih dana naglo raste.

БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА У ВЛАСОТИНЦУ И ДАЉЕ РАСТЕ: Апел да се славе обележавају у кругу породице

Foto: I. Mitić

U ovoj ustanovi pomoć lekara dnevno potraži oko 90 pacijenata. Polovina njih su novi, a drugu polovinu čine pacijenti koji dolaze na kontrolne preglede.

Štab za vanredne situacije u ovoj opštini apelovao je na građane da predstojeće slave obeležavaju u krugu porodice kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

U centru Vlasotinca nalazi se cisterna sa dezinfekcionim sredstvom natrijum-hipoklorit koji građane mogu da natoče po potrebi. Danas će biti završena dezinfekcija ulaza i stepeništa u stambenim zgradama, a kontinuirano se radi dezinfekcija prilaznih puteva Doma zdravlja, škola i predškolskih objekata kao i drugih frekventnih javnih površina.

U Vlasotincu je od početka ovog meseca virus korona potvrđen kod 129 osoba što je više nego ukupan broj obolelih tokom prethodnog talasa epidemije opakog virusa. U odnosu na broj stanovnika ova opština ponovo ima najveći broj zaraženih ljudi u odnosu na druge lokalne samouprave Jablaničkog okruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri