KORONA U KOLUBARSKOM OKRUGU: 120 novozaraženih, u Valjevu 74

B. P.

16. 11. 2020. u 12:38

PREMA poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu potvrđeno je još 120 pozitivnih na virus korona, od čega 74 u Valjevu, u Osečini jedan, Ubu šest, Lajkovcu 10, Ljigu 13 i u Mionici 16.

КОРОНА У КОЛУБАРСКОМ ОКРУГУ: 120 новозаражених, у Ваљеву 74

Foto: B.P.

Na području Kolubarskog okruga evidentirano je 120 novih slučajeva zaraze virusom korona. Najviše novoobolelih – 74 je u Valjevu, 16 u Mionici, 13 u Ljigu, 10 u Lajkovcu, šest u Ubu i jedan u Osečini.

Na lečenju, na Infektivnom, Grudnom i Odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice u Valjevu, koja su u kovid režimu, leči se 90 pacijenata, a u kućnoj izolaciji nalazi se 981 stanovnik Kolubarskog okruga. U kovid ambulanti Doma zdravlja Valjevo pregledane su 393 osobe sa respiratornim infekcijama i uzeto je 125 briseva. Inače, dosadašnja kovid ambulanta Doma zdravlja u Novom naselju je zatvorena. Pregledi pacijenata sa simptomima infekcije korona virusom obavljaju se sada u Domu zdravlja.

U poslednjih sedam dana, prosečno je bilo 78 novih slučajeva korone, odnosno oko polovina testiranih. Dnevno se testira više od 200 osoba sumnjivih, verovatnih i pozitivnih na koronu, a u kovid ambulanti Doma zdravlja premašuje 400 pregleda. Na intenzivnoj nezi u Opštoj bolnici u Valjevu je desetak obolelih od kovida 19, umrle su četiri osobe na području Kolubarskog okruga, što prema ocenama epidemiologa ukazuje na visoku aktivnost virusa i široku lokalnu transmisiju. Štab za vanredne situacije grada Valjeva preporučio je roditeljima da, ukoliko postoje uslovi, ne dovode decu u obdaništa Predškolske ustanove “Milica Nožica” naredne dve nedelje, zbog pogoršane epidemiološke situacije.

I gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković pozitivan je na korona virus i nalazi se na kućnom lečenju. U utorak je imao povišenu temperaturu i respiratorne teškoće, a pcr test pokazao je da ima koronu.

- Ovo je veoma opasan virus, potpuno lomi čoveka. Svi treba da se što više čuvaju, da ne obole od korone – poručio je Valjevcima gradonačelnik Lazar Gojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)