NOVIH 26 ZARAŽENIH: U Rudničko-takovskom kraju situacija se ne smiruje

M.B.

13. 11. 2020. u 18:08

NI u Rudničko-takovskom kraju ne stišava se epidemija kovid-19, iako on, među retkim krajevima u Srbiji, minulog leta nije ( u „pauzi“ od maja nadalje) nije beležio ni jedan slučaj te zaraze.

НОВИХ 26 ЗАРАЖЕНИХ: У Рудничко-таковском крају ситуација се не смирује

Foto: V. Ilić

Najnoviji zvanični podatak: u ovom kraju je, prema do jutros pristiglim rezultatima testiranja u Gornjem Milanovcu, još 26 osoba potvrđeno pozitivno na kovid-19.

U trećem „piku“ zaraze, u ovom kraju ukupno je 130 osoba zaraženo korona virusom, od njih su 24 izlečene, a oni i njihovi kontakti oslobođeni su kućne izolacije. Trenutno su hospitalizovane 24 osobe potvrđeno pozitivne na korona virus, od kojih petoro u Beogradu: dve na Infektivnoj klinici, po jedna u KBC „Dragiša Mišović“, KBC „Zvezdara“ i Prvoj hirurškoj klinici, 14 u milanovačkoj Opštoj bolnici, pet u Opštoj bolnici u Čačku, svi ostali, kao i njihovi kontakti su u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom Doma zdravlja.

U Kovid ambulanti tog Doma juče je obavljeno 185 pregleda, što je neslavni i upozoravajući rekord od početka epidemije u martu. Urađena su 23 serološka testa, 21 antigenski, uzeta su 23 nazofaringealna brisa.

Statistika epidemije u ovom kraju ima etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna, zaraženo je ukupno 254, uz deset smrtnih ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)