EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Još osam novozaraženih, trenutno 18 hospitalizovano

M.B.

13. 11. 2020. u 09:38

JOŠ osam osoba u Rudničko-takovskom kraju potvrđeno je pozitivno na kovid-19, na osnovu do juče pristiglih rezultata testiranja u Gornjem Milanovcu.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Још осам новозаражених, тренутно 18 хоспитализовано

Foto Tanjug

U trećem "piku" zaraze, u ovom kraju ukupno su 104 osobe zaražene korona virusom, od njih su 23 izlečena, a oni i njihovi kontakti oslobođeni su kućne izolacije.

Trenutno je hospitalizovano 18 osoba potvrđeno pozitivnih na korona virus, od kojih petoro u Beogradu: dve na Infektivnoj klinici, po jedna u KBC „Dragiša Mišović“, KBC „Zvezdara“ i Prvoj hirurškoj klinici, devet u milanovačkoj Opštoj bolnici, četiri u Opštoj bolnici u Čačku, svi ostali, kao i njihovi kontakti su u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom Doma zdravlja.

U Kovid ambulanta tog Doma u četvrtak je obavljeno 99 pregleda, urađeno 17 seroloških testova, uzeto 16 nazofaringealnih briseva, a još četiri lica su hospitalizovana.

Statistika epidemije u ovom kraju ima etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna, zaraženo je ukupno 220, uz deset smrtnih ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna