OTKAZI UPRKOS SUBVENCIJAMA: Austrijska kompanija "Cumtobel" otpuštanja radnika u Nišu opravdava smanjenim izvozom u pandemiji

J. ĆOSIN

12. 11. 2020. u 07:12

IAKO je od Srbije dobila subvencije u iznosu od 7.200 evra po radnom mestu, austrijska kompanija "Cumtobel" - koja u Nišu od 2018. proizvodi LED rasvetu - već je otpustila deset radnika, a pred izlaznim vratima je još njih pedesetak.

ОТКАЗИ УПРКОС СУБВЕНЦИЈАМА: Аустријска компанија Цумтобел отпуштања радника у Нишу оправдава смањеним извозом у пандемији

Foto Nišavski upravni okrug

Iz sindikata "Sloga" kažu da se radi o kadrovima iz Sektora za instalacije elektronske rasvete, koji se bavi izvozom, pa je zbog otežane realizacije tokom pandemije i potreba za ovim radnicima manja.

- Na ostale se vrši pritisak da potpišu sporazumni raskid i dobiju otpremninu od po 150.000 dinara, što je znatno manje od novca koji je kompanija dobila iz budžeta Srbije - kaže Dejan Ilić iz "Sloge" i podseća na to da je, po planu, u ovoj fabrici do 2021. posao trebalo da dobije 1.100 ljudi, od kojih 280 na pozicijama inženjera.

Inače, izgradnja "Cumtobela" u Nišu je počela 2017, a fabrika se prostire na 40.000 kvadrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)