HITNO POTREBNA A+ Subotičanin Darko Kolar se bori sa leukemijom

J.L.

09. 11. 2020. u 18:15

ZA vrlo kratko vreme život Subotičanina Darka Kolara (34) dobio je potpuno drugi pravac. Poznatom di džeju i vaspitaču u Beogradu nedavno je dijagnostikovana leukemija i hitno su mu potrebni donori krvne plazme A+ grupe.

ХИТНО ПОТРЕБНА А+ Суботичанин  Дарко Колар се бори са леукемијом

J.L.

- Dijagnostikovana mi je akutna leukemija i trenutno se nalazim na Klinici za hematologiju Kliničkog centra Srbije. Osećam se dobro, kao da mi ništa ne fali, ali nažalost krvna slika kaže drugačije - kaže Darko. - Od ponedeljka se trombociti mogu dati u Zavodu za transfuziju krvi u Beogradu, u ulici Svetog Save. Poželjno je da donori budu muškog pola, krvne grupe A, starosti od 20 do 50 godina.

POMOĆ

Donori A+ krvne grupe potrebno je da se jave u Kliniku za hematologiju u Beogradu, kako bi uzeli uput za Institut za transfuziju krvi.  Važno je da se napomene da su trombociti namenjeni za njegovo lečenje. Za više informacija možete kontaktirati Gordanu Kolar putem telefona 064/44-81-688.

Prvi simptomi opake bolesti počeli su se pojavljuju pre dve nedelje u vidu ranica u ustima. Stomatolog mu je dijagnostifikovao afte i preoisao antibiotike i vitamine.

-Međutim i posle par dana uzimanja propisane terapije,  to nije nestajalo. Ubrzo primećujem da imam nekoliko modrica po telu, da bi za dva dana sve to bilo modro  - priča Darko. - Prošli četvrtak sam izvadio krv i tu sam saznao da ustvari imam problema sa krvlju. Odmah su me poslali u Urgentni centar i tu sam bio zadržan. Već narednog dana dijagnostifikovana mi je akutna promelocitna leukemija (APL).

Posle prvog šoka, Darko čvrsto veruje u oporavak, bez obzira na težinu bolesti.

- Naziv ove bolesti jeste ružan, ali su mi doktori rekli da se leči brzo i efikasno - kaže Darko - Zahvaljujem se majci, porodici, Katarini, koleginicama iz vrtića, drugarima i drugim ljudima velikog srca koji su zajedničkim snagama pokrenuli celu ovu priču!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DECI NAJBOLJE PREDSTAVE: Počinje 14. Pozorišni festival „ZajeČAR“