OD KORONE OBOLELO 10 MEDICINSKIH RADNIKA U BORU: Zaražena i jedna trudnica, svi su u samoizolaciji

V. Đ.

08. 11. 2020. u 11:34

DR VESNA Radosavljević, direktorica Doma zdravlja Bor je istakla da je od virusa korona obolelo 10 zdravstvenih radnika sa Odelenja pedijatrije u toj medicinskoj ustanovi.

ОД КОРОНЕ ОБОЛЕЛО 10 МЕДИЦИНСКИХ РАДНИКА У БОРУ: Заражена и једна трудница, сви су у самоизолацији

Foto D. Milovanović

- Od ovog broja, četiri je doktora, pet medicinskih sestara i jedan zdravstveni radnik. Oni su se u roku od dva dana svi javili sa simptomima. To je, pomalo, zdravstveno i epidemiološki, bilo nejasno, jer mi radimo epidemiološku anketu i proveravali smo i to nije od pacijenata, jer je do sada 14 dece ukupno zaraženo, tako da je verovatno neki kontakt između. Rešili smo da celu službu testiramo i njih 17 čeka rezultate. Svi ovi radnici su sa blažom kliničkom slikom, sa blagim simtomima i svi su u kućnoj izolaciji – kazala je dr Radosavljević.

Od ukupnog broja pozitivnih na virus korona, od ove bolesti je obolela i jedna trudnica. U Opštoj bolnici Bor je osam zdravstvenih radnika pozitivno na virus korona i svi su u samoizolaciji.

- Trudnica koja je zaražena koronom je u kućnoj izolaciji, imala je blaže simptome, na terapiji je i dobro se oseća. Kada je stigao rezultat testa ona tada više i nije imala simptome – rekla je dr Stankulić.

Od početka pandemije, na teritoriji grada Bora ukupno je 500 pozitivnih na virus korona. Izlečeno je njih 326, dok je 10 preminulo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024