KORONA U RASINSKOM OKRUGU: U bolnici u Kruševcu 60 pacijenata

Tanjug

08. 11. 2020. u 10:26

U RASINSKOM okrugu od početka novembra korona virus potvrđen je kod više od 240 ljudi.

КОРОНА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: У болници у Крушевцу 60 пацијената

Foto: S. Babović

Vanredna situacija uvedena je u opštinama Trstenik i Aleksandrovac.

Vesna Stević Gajić, direktorka Opšte bolnice u Kruševcu, rekla je za RTS da je u toj ustanovi trenutno hospitalizovano 60 pacijenta.

Prema njenim rečima, ti pacijenti su sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, od kojih je osmoro u teškom stanju i oni su priključeni na mehaničku ventilaciju.

Doktorka je navela da je bolnica u Kruševcu u petak dobila šest respiratora i da su oni odmah stavljeni u funkciju. Takođe, kaže, završen je i dovod kiseonika na Infektivnu kliniku, tako da je pacijentima omogućena i kiseonična terapija.

Istakla je da je treći talas korona virusa mnogo teži od drugog, a da su pacijenti koji se nalaze na lečenju starosti od više od 60 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)