POLICIJSKI ČAS NA KiM: Stanovnici ovih sedam opština za vikend u karantinu

Tanjug

06. 11. 2020. u 17:38

PRIŠTINSKO ministarstvo zdravlja proglasilo je policijski čas u sedam opština na KiM od večeras u 20 časova do ponedeljka u 5.00 ujutru.

ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС НА КиМ: Становници ових седам општина за викенд у карантину

Foto: J. Matijević

Zbog povećanog broja obolelih od korona virusa i loše epidemiološke situacije, stanovnici Prištine, Kosova Polja, Gnjilana, Obilića, Ðakovice, Podujeva i Štimje neće moći da uđu, niti da izađu iz ovih sredina, od večeras do ponedeljka ujutru, prenosi pisanje Kohe Kosovo onlajn.

Iz Ministarstva zdravlja poručuju da će bilo koja druga opština koja uđe u crvenu zonu po broju zaraženih po glavi stanovnika, biti stavljena u karantin.

Pred policijskog časa, prema novim merama zaštite od pandemije kovida-19, propisuje se i zabrana delatnosti svih ugostiteljskih objekata u tom vremenskom periodu na celoj teritoriji KiM, prenosi Kosovo onlajn.

Zabranjen je i rad svih poslovnih subjekata i preduzeća, trgovinskih i rekreacionih centara, kao i supermarketa.

Odluka se ne odnosi na pekare, apoteke, male pijace, pumpe za gorivo, zdravstvene ustanove, kao i sve one koji rade na tome da se osigura funkcionisanje snabdevanja.

Kosovska policija dužna je da izvrši rigoroznu kontrolu sprovođenja mera, odluka i Zakona o prevenciji i borbi protiv pandemije kovida-19 na teritoriji KiM, kaže se u odluci prištinske vlade i dodaje da su za sve prekršioce ovih mera, nadležni organi dužni da izreknu kaznene mere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)