SVE DRAMATIČNIJA SITUACIJA U KRALJEVU: Izvori zaraze leže baš ovde - situacija se prati iz sata u sat

S.BABOVIĆ

05. 11. 2020. u 13:34

USLED pogoršanja epidemiološke situacije Opšta bolnica “Studenica” u Kraljevu prešla je na režim rada kovidc bolnice, predočeno je danas u ovoj zdravstvenoj ustanovi, gde se trenutno leči 20 pacijenata.

СВЕ ДРАМАТИЧНИЈА СИТУАЦИЈА У КРАЉЕВУ: Извори заразе леже баш овде - ситуација се прати из сата у сат

Foto G. Šljivić

Epidemiološka slika sve je alarmantija,upozoravaju stručnjaci: u prethodnih 10-ak dana u Kraljevu se na dnevnom nivou virus korona registruje među 30 do 50 lica.

- Radno vreme kovid ambulante u Internističkom odseku je od 8 do 14 sati, odnosno od 15 do 21 sat-navodi dr Zoran Mrvić,v.d.direktora Opšte bolnice “Studenica”.- Sve informacije o stanju pacijenata koji se nalaze na lečenju u kovid bolnici, mogu se dobiti pozivom na broj 036 301-791, od 13 do 14 sati.

Da je situacija vrlo ozbiljna upozorava i graodonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, navodeći, između ostalog, da su potencijalni izvori zaraze veselja i slave. Epidemiološka situacija se prati iz sata u sat.

- Fokus nije sada na zdravstvenom sistemu, koji čini sve što može, nego na građanima koji štiteći sebe i svoje bližnje, štite i zdravstveni sistem-napominje gradonačelnik Predrag Terzić, apelujući na sugrađane da budu odgovorni.

- Ukoliko se nastavi zaražavanje 50 ili 60 građana u samo jednom danu, ukoliko budemo imali težih slučajeva, naš sistem to neće moći da izdrži - kaže Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda