ALARMANTNA SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Novih 47 slučajeva korone, počinje svakodnevna dezinfekcija javnih površina

S. BABOVIĆ

04. 11. 2020. u 15:34

NOVIH 47 slučajeva KOVID-19 registrovano je u Rasinskom okrugu, a među njima najviše iz Kruševca-19.U Aleksandrovcu je utvrđeno prisustvo virusa kod još 15 lica, u Trsteniku kod 11, dok je jedan nov slučaj registrovan u Brusu,odnosno u Varvarinu.

АЛАРМАНТНА СИТУАЦИЈА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: Нових 47 случајева короне, почиње свакодневна дезинфекција јавних површина

Šator ispred Infektivnog odeljenja kruševačke bolnice / Foto S. Babović

Od početka epidemije u okrugu potvrđeno je 1.985 slučajeva,od čega 1.085 u Kruševcu, 402 u Aleksandrovcu, 235 u Trsteniku i 120 u Brusu. U Varvarinu je do sada potvrđen 81 slučaj virusa korona, a u Ćićevcu-62. Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu trenutno se leče 52 pacijenta sa simptomima KOVID-19.

U međuvremenu je održana i sednica kruševačkog Štaba za vanredne situacije, gde je, između ostalog, naloženo komunalnom preduzeću da jednom dnevno dezinfikuje ulice i javne površine.Ustanovama, organizacijama i upravnicima stambenih zgrada u Kruševcu na raspolaganju je besplatan koncentrovani rastvor natrijum-hipohlorida.

- Potrebno je nastaviti sa pojačanim zajedničkim inspekcijskim nadzorom u koordinaciji inspekcijskih organa grada Kruševca i republičkih inspekciskih organa, kao i drugih državnih organa na nivou Rasinskog upravnog okruga-navodi se u zaključcima Štaba za vanredne situacije u Kruševcu,gde navode da su svi u obavezi da nastave sa primenom mera, naročito u javnom prevozu i mestima javnog okupljanja,u skladu sa preporukama republičkog Kriznog štaba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac od početka školske godine viru korona resgitrovan je kod 16 učenika u Rasinskom okrugu i kod šest prosvetnih radnika. U režimu zdravstvenog nadzora je čak 5.632 lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)