PROBLEM POTVRDE I RADNO VREME: U požarevačke vrtiće deca mogu da dođu samo ako oba roditelja dokažu kako im nije odobren rad od kuće

D. NOVKOVIĆ

03. 11. 2020. u 11:12

POČEV od sutra, u požarevačke vrtiće će biti primana samo deca čija oba roditelja prilože potvrdu da su u radnom odnosu i da im tokom epidemije nije odobren rad od kuće.

ПРОБЛЕМ ПОТВРДЕ И РАДНО ВРЕМЕ:  У пожаревачке вртиће деца могу да дођу само ако оба родитеља докажу како им није одобрен рад од куће

Foto D. Novković

Ovakva odluka je doneta da bi se smanjio broj mališana u vrtićima jer je na području Požarevca poslednjih dana registrovano naglo povećanje broja zaraženih. U saopštenju koje je roditeljima upućeno iz predškolske ustanove "Ljubica Vrebalov" je navedeno i to da je ovakva odluka doneta u skladu sa zaključkom Gradskog štaba za vanredne situacije od 29. oktobra.

Boravak samo do 13.30

Roditeljima je, pritom, problem i novo radno vreme vrtića koje je stupilo na snagu 2. novembra. Jer, propisano je da mališani u objekte PU stižu od 6.00 do 7.45, a odlaze u 13.30, pa je pitanje kako će se snaći očevi i majke koji, što uopšte nije retkost, rade do 18, a na jednakoj muci su i oni koji radno vreme završavaju u standardnije vreme, između 14 i 15 sati.

- Roditelji su dužni da do 4. novembra dostave odgovarajuću potvrdu od svog poslodavca - precizirano je u pomenutom saopštenju, što je izazvalo uznemirenje nekih Požarevljana koji, iz najrazličitijih razloga, nisu u mogućnosti da ispoštuju traženu proceduru...

- Radim kod privatnika, ali nisam prijavljena, pa nema ni govora da će mi dati ovakav dokument. Ne bih se usudila ni da tražim tako nešto, jer to može da naljuti mog poslodavca, a onda mi ne gine odlazak na ulicu. Iako će suprug moći da dobije zahtevanu potvrdu, zbog moje situacije naše dete neće moći da ide u vrtić i zaista ne znam kako ćemo se snaći - kaže majka jednog petogodišnjaka koja, iz razumljivih razloga, ne želi da joj otkrijemo identitet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani