NIKAD NE ZNAŠ KOME SI OKRENUO GLAVU: Akcija Udruženja građana Novi Sad za pomoć svratištima za decu i beskućnike

Lj. P.

02. 11. 2020. u 17:01

UDRUŽENjE građana Novi Sad, pod sloganom "Nikad ne znaš kome si okrenuo glavu", pokreće akciju prikupljanja pomoći Svratištu za decu i omladinu i Svratištu za beskućnike.

НИКАД НЕ ЗНАШ КОМЕ СИ ОКРЕНУО ГЛАВУ: Акција Удружења грађана Нови Сад за помоћ свратиштима за децу и бескућнике

FOTO: Plakat

Građani i društveno odgovorne kompanije moći će do 15. novembra da doniraju odeću, obuću, sredstva za ličnu higijenu i konzerviranu hranu.

Volonteri udruženja ističu da se ova akcija sprovodi već godinama i da je odziv sugrađana uvek bio velik.

Apeluju na ljude da nastave pomagati drugima jer pored zime koja dolazi, problem predstavlja i pandemija i svedoci smo da se mnoge države Evrope ponovo zatvaraju.

Zato je, kako kažu, važno obratiti pažnju na najugroženije slojeve stanovništva i ne okretati glavu od drugih jer ne znate da li će i vama sutra biti potrebna pomoć.

Svratište za decu i omladinu je otvoreno pre jedne decenije u okviru nevladinog sektora, da bi nakon pet godina rada postalo deo Programa unapređenja socijalne zaštite Grada Novog Sada i samim tim deo gradskog Centra za socijalni rad.

Tokom zimskog perioda u toj ustanovi bude i pedesetak korisnika dnevno. Svratište služi za decu koja rade i prose na ulici i koja tamo mogu biti tokom dana, ali ne mogu prespavati, a nalazi se na Bulevaru oslobođenja 39.

Svratište za beskućnike u Futoškoj ulici 44 služi kao dnevni boravak gde korisnici mogu da dobiju suvi obrok, da popiju čaj, da se okupaju, da uzmu čistu odeću, ali i da im se pruže usluge socijalnog rada kao što je izrada dokumenata.

Svi koji žele da pomognu mogu da kontaktiraju Udruženje građana Novi Sad putem telefona, mejla ili društvenih mreža, a volonteri će doći do njih da preuzmu donaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega