NOVA CVETNA DEKORACIJA: Za jesenju sadnju u Vršcu komunalci pripremili skoro 16.000 komada viola

J. J. B.

29. 10. 2020. u 00:17

NA Vršačkim ulicama i trgovima u toku je jesenja sadnja cveća.

НОВА ЦВЕТНА ДЕКОРАЦИЈА: За јесењу садњу у Вршцу комуналци припремили скоро 16.000 комада виола

Foto: J.J. Baljak

Služba zelenila JKP „Drugi oktobar“ je za ovu jesen pripremila 15.000 komada viola, koje će biti posađene u parternim cvetnjacima, kao i 800 komada istih sadnica za viseće korpe, koje će biti postavljene na stubovima javne rasvete.

Najviše sadnica biće utrošeno za novi barokni cvetnjak na Gradskom trgu, kod Đorđevića, gde se na površini od 450 kvadratnih metara sadi 5.000 komada viola različitih boja.

Do nedavno, vršački komunalci su sami uzgajali sve cveće koje se koristi za uređenje zelenih javnih površina, a sada u svojim rasadnicima uzgajaju samo sadnice za prolećnu sadnju – oko 40.000 komada. Jesenji rasad kupuju.

Uprkos tome, Vršac blista u svako doba godine. Tako je bilo čak i proletos, za vreme izolacije. Zato ga poslednjih godina mnogi s pravom nazivaju Grad cveća, jer, kažu upućeni, ima najviše uređenih zelenih javnih površina u odnosu na ostale gradove u Srbiji.

Poređenja radi, Beograd u prolećnoj sezoni pripremi oko 1.400 saksija za ukrašavanje stubova javne rasvete, a Vršac, koji je nebrojeno puta manji, za te namene pripremi 500 saksija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda