EPIDEMIJA KORONE U PARAĆINU: Na kovid-odeljenju samo dva pacijenta, ali u opštini raste broj zaraženih

Z. Rašić

28. 10. 2020. u 17:31

KOVID-odeljenje Opšte bolnice u Paraćinu spremno je za prihvat i lečenje većeg broja pacijenata obolelih od virusa korona, što se očekuje u narednom periodu i u toj opštini.

ЕПИДЕМИЈА КОРОНЕ У ПАРАЋИНУ: На ковид-одељењу само два пацијента, али у општини расте број заражених

Foto: Z. Rašić

Lepa vest je da su na ovom odeljenju hospitalizovana i dalje samo dva kovid-bolesnika. Za jednog je danas stigao rezultat PCR testa da je pozitivan na koronu, dok se za drugog rezultat još čeka.

Da se broj zaraženih povećava, evidentno je, međutim, prema najnovijim podacima paraćinskog Doma zdravlja. Za poslednja 24 sata, od ponoći do ponoći, Kovid-ambulanti te ustanove stigli su rezultati PCR testiranja od prošlog ponedeljka, a među njima su tri pozitivna pacijenta.

U tom periodu obavljeno je 15 pregleda pacijenata koji su se prvi put javili lekaru sa simptomima respiratornih infekcija i 17 kontrolnih. Za PCR testiranje uzeto je 7 uzoraka briseva i obavljeno 19 seroloških testiranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)